SILA KLIK DISINI

IKLANKU

Followers

Thursday, October 30, 2008

Friday, September 12, 2008

Puasa 2008

Wah diam tak diam dah 12 hari kita berpuasa tahun ni...puasa tahun ni rasanya sekejap sungguh.....dah nak dekat separuh bulan dah tp rasa cam baru jer mula bulan Ramadhan yg mulia ni.....

Aktiviti Semasa
Skg dah ada bisnes baru......apa eks...??? Errrrmmmm......jual something yg mmg tak jangka leh jual sblm ni.....caiyok2.....income dah dpt 5k bulan ni...walaupun buat secara part time jer.....di bulan mulia ni marilah kita berdoa kepada Allah yg maha kaya semoga dilimpahkan lagi rezeki kita....semoga dia sentiasa memberikan rezeki yg halal lagi banyak kepada kami sekeluarga.......aminnnnn........

nanti sambung lagi....net tak ok ler

Thursday, July 31, 2008

UPDATE

Waaaahhhh dah lama tak update sini.........

Anak-anakku
Masa berlalu bugitu pantas...anak2 ibu dua2 dah besar...Ammar dah 3 tahun 1 bulan dah....Asyraf lak dah masuk setahun 8 bulan.......Ammar dah pandai mintak adik lak tu....dialaog biasa Ammar....."...ibu abang nak baby girl..."adik lak dok jeles...kalau abg kata nak baby girl dan usap perut ibu adik naik angin...dia hempuk2 perut ibu.....adoi sakit ler anak oooo......tp adik mmg suka buat perangai skg ni....org kata kalau budak buat perangai pelik tak lama lagi nak dpt adik.....hehehehe....coming soon kot......hehehehe




Wedding Of The Year...
Wah dok tak dok aku dah makin tua rupanya...tahun ni aje adik2 aku 3 org kawen...walaupun yg srg tu kawen utk kali ke-2.....hehehehehe.....semoga perkahwinan mereka dirahmati dan kekal sepanjang hayat...amin......tahniah buat Ila dan Aim (30 Mac 2008) Ida dan Syahrul serta Liza dan Mansor yg kawen serentak pd 29 Jun yg lps......semoga kalian bahagia sentiasa......aku lak tahun ni dah masuk tahun ke-7 kawen......wahhhh cpt sggh masa beredar......




Operate Lutut
Buat kali kedua ayah kena operate lutut setelah operation yg pertama pd tahun lps tidak dpt menyelesaikan maslah lutut ayah yg dah tua tuh.....harap2 pasni dah ok ler.......pada 9 Julai ayah kena operate lg...dan biasaler ibu ler kena jd penaman setia dikala ayag bertapa sekian hari di Damasara Specialist Centre...ingat leh balik cpt...tp 5 hari gak ayah kena dok wad...bukan sb lutut tp sb pening kepala sb ubat bius lambar abeessss.....waaaaa sakan la kitorg dok oneymoon lam suite spital tuh....makanan situ pun besh2....mcm bercuti lak....siap leh request fish and chip tu kalau tak lalu makan nasi....tu yg buat org jaga yg kenyang.....hehehehe...org sakit takleh mkn banyak.....nanti kembung.......hehehehehehe.........

Okla....cukupla dulu buat arini menandakan bhw blog ni ada yg empunya......dah cuci dah sket2 sawang2 yg terlekat setelah ditgglkan begitu lama.....hehehehehe....

UPDATE DAH...!!!

Fuuuhhhhh...lama sungguh blog ni tak berupdate.....bukan bz sgt pun cuma kadar kemalasan utk mencoret disini......



Kisah anak-anakku.....

Ammar dan Asyraf dah pun besar skg ni....abang dah 3 tahun satu bulan dah...adik lak dah menjangkau setahun lapan bulan....wah begitu cepat masa berlalu tanpa disedari......

Ammar pun dah pandai skg...dah pandai mintak adik.....dia asyik dok kata "abang nak baby girl..." harap2 kehendak Ammar nak adik pompuan tu akan tercapai jugak ler......tp Asyraf lak suka jeles......kalau abangnya mengosok2 perut ibu kata ada baby girl, adik mesti naik angin....marah sggh dia...sampai dipukul2 perut ibu sekuat hati......adoi anak oooo...sakit ler.....



Weddings of the year....

Hmmmmmm......kejap jer masa berlalu...adik2 aku dah besar semuanya...dan tahun ni saja 3 org adik aku naik pelamin...walaupun yg srg tu naik utk kali kedua...hehehehehe......

Selamt berbahagia buat Ila dan Aim (30 Mac 2008) juga buat Ida dan Syahrul dan LIza dan Mansor pada 29 Jun yg lalu.......semoga hubungan kalian diberkati Allah dan kekal berpanjangan selamanya......amin........bagi diriku pulak tahun ni adalah tahun ke 7 aku berkahwin....wah......dah lama gak tu eks...diam tak diam dah nak dkt saploh tahun dah tu.......semoga hidup kita sentiasa dalam rahmat yang Esa.........



Operate lutut

Errrrrmmm.......kena operate lagi sekali.......nasib ayah kurang baik sb lutut yg dah dioperate tahun lps masih tak ok...dan kena buat utk kali ke-2 pada awal bulan 6 aritu....si terpaksa ler ibu cuti utk jaga ayah kat wad.......sian anak2 ibu kena tggl kat umah ngan mak tok, bibik dan cik hani jerk.....tp nak wat camner kan.....



Okla....tu jer la buat kali ini.....sbg tanda blog ni ada empunya dan diupdate.....hehehehehehe

Tuesday, January 8, 2008

Lama dah tak update


Hmmmmmmmmmm......dah lama rsanya blog ni ter ber update...maklumla....byk sgt hal...lagi pula pc kat opis ni cam siput sedut lembabnya...dah keje pun leh tahan byk ujung2 tahun....ermm...alasan la tuh.....


SELAMAT TINGGAL 2007...SELAMAT DATANG 2008


Sesungguhnya byk kenangan suka duka telah berlaku lam tahun 2007. Dah berakhir lagi satu tahun...kini dah masuk 2008 plak...umur pun dah berganjak setahun lagi....errmmm dah makin tua dah aku nih.......diharapkan tahun 2008 akan memberi lebih sinar kebahagiaan dalam hidup ini.....dan semoga tahun 2008 akan lebih cemerlang...azam tahun baru 2008 adalah nak turunkan berat badan...."eeellleeehhhhh boleh ker....." tu la perkataan yg paling membuatkan aku meluat dan fed up....bagilah moral support sket...doakanlan berjaya....jgn perlekeh lak...takpe...tunggguuuu akan kubuktikan bulan 3 nanti berat aku akan turun 5kg......(mampukah aku......isshhkkkk...)........yaaaa...aku boleh....boleh laaaaa......kalau org lain boleh aku pun boleh la jugak.....jgn ada lagi mulut yg dok gatai kata "tgk la berapa lama dia leh tahan nafsu..." nyampah tol ngan kenyataan begitu.......tgklaa....akan kubuktikan.........ceeewaaahhhhh......... skg berat aku 67kg....bulan 3 nanti PASTIKAN jadi 62kg......PASTIKAAANNNNNN......kalau tak org tak respek lagi ngan azam baru aku nih.....uwaaaaaaaaa.........nak capai berat zaman anak dara mmg mustahil la kan.....dulu berat aku 55kg jer......tp dah beranak 2 ni kalau leh turun 60 pun kira ok bangat dah ler.......dah yg pasti KEMPISKAN PERUT........dah tak sanggup nak dgr org dok tanya....."dah berapa bulan ni"....."yg nombor 3 kerrr"........ggrrrrrrrr....aku lum peknen lagi la......tahun dpn la aku peknen lagi....tpkan kalau aku peknen lagi mesti berat badan aku naik lagi kan....uwaaaaaaaa.......tapi takpe.....lps tu TURUNKAN BALIK!!!!!!!!!!! mesti ada disiplin.........akan kupastuikan mesin gegar perut jenama OSIM yg aku beli beberapa bulan lps akan aku gunakan semaksima mungkin....siaplah ko OSIM gegar perut......keje kuat la ko kali nih......grrrrrr............hehehehe...panjang gak aku merapu...........okla...stop cite ni kat sini jer......

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...