SILA KLIK DISINI

IKLANKU

Followers

Wednesday, August 15, 2012

Menghampiri Syawal...Meninggalkan Ramadhan...



Tak berapa hari saja lagi Ramadan bakal meninggalkan kita...entah mampu lagikah bersua di tahun hadapan...entah dapatkah lagi merebut ganjaran di bulan yg lebih baik dari seribu bulan ini...entah berdayakan lagi untuk terus bersujud dan menghambakan diri padaNya...aku hanya berserah pada Dia...

Syawal bakal menjelma....tahun ni giliran beraya di kampung aku di Kelantan.....anak2 dah tak sabar nak balik....asyik dok menghitung hari....persiapan raya untuk diorg awal2 lagi aku siapkan...kuih raya semua aku dah buat....dan ada juga yang beli....beg pakaian pun aku dah start packing....mmg tak sabar nak balik kampung aku nan satu itu......namun disebalik suasana kemeriahan ini.......jauh disudut hati aku merasakan kekurangan sesuatu.....rasa kurang sangat raya tahun ni...rasa kehilangan....rasa kesepian....tanpa gelak tawa dari seorang insan yg sangat kami sayangi....tiada lagi yg insan yg setia di muka pintu menunggu anak2 sedara balik...tak ada lagi yg menunggu kat tepi pintu bilik menunggu anak2 sedara bangun tido....tak ada lagi muka untuk aku touch up dipagi raya tanpa rungutan....tiada lagi.....tapi yg pasti kami akan tetap ke pusaramu di pagi Syawal nanti....itu pasti adikku....

Gambar raya keluarga besar kami tahun lepas....kali terakhir bergambar beramai2 dengan arwah Yuyu

Kat radio lagu2 raya je berkumandang....kat opis dah ceria dengan dekorasi raya....esok dah ramai juga teman2 mula bercuti sebab sekolah pun dah cuti kan...tapiiiii.....aku esok akan bergelumbang dengan sebutharga...tension sangat....kenapala dah dekat2 nak cuti pun masih ada sebutharga...bukan 1...bukan 2...tapi 7 pulak tu.....aku berdoa agar tak banyak company yg masuk tender....aku dah mood raya weh....mood sebutharga dah kelaut dah....huhu....

Apa2 pun aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat semua....maafkan segala salah silap dimana2....dan yang paling penting berhati2 di jalanraya semasa musim perayaan ni....amat berharap tahun ni tiada lagi kes2 kemalangan tragis....aku akan bercuti mulai Jumaat ni...yehaaa.....


Tata


3 comments:

Anonymous said...

SPAM legislation still requires those friends to opt-in before you can start emailing to them, but the referral raises your credibility and will give you more bang for your buck!. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry Bags[/url] Once they landed on a cycle, though, they tried at round of IVF, which was unsuccessful. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose women parka[/url] Yiarnoaoi
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora uk[/url] Dpjtupzks [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose[/url] bnrjfmvjc

Anonymous said...

In 1946, Christian Dior moved on avenue Montaigne close to the most intimate luxury hotels in Paris. ugg boots Deployment buckle clasp. http://www.oneghdhair.com The most number of views we had on 1 day is 1,007. http://www.softuggboots.com The collection is like a travel journal brought to life.. ugg boots Rihanna design the collection and we will share with her our experience in developing a line that appeals to fans, reads in the English publication..

Anonymous said...

Hotels can be the case rather are more expensive especially for it is certainly plausible which of you travel gorgeous honeymoons as well a little longer durations and and for that reason going to be the option to educate yourself regarding take for the reason that case is the fact rent an all in one another one or otherwise apartment. ugg boots And whenever you think you have got not ever experienced the correct and services information, then your web-site at the same time claims a real 100% money backrefund. http://www.wellnorthface.com And clothing is such a fundamental part of our culture, part of our economy, and part of our everyday lives that I think people are really going to embrace figuring out a different way to clothe themselves.. ugg Other Angels investors have joined the round including 500 Startups founder Dave McClure, Kima Ventures, and Angel investors Sherry Coutu, Richard Titus, Tom Hulme and Net-a-Porter founder Carmen Busquets. http://www.oneghdhair.com Evidence of said inspiration included a couple of Google'd images of Victorian fashion plates (above).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...