SILA KLIK DISINI

IKLANKU

Followers

Wednesday, April 27, 2011

Kisah Sabtu dan Ahad Lepas Di DEMC...Asyraf Operate Tonsil

Fuhhssss...baru masuk opis arini......baru leh update blog...kat rumah tak menyempat langsung....mcm2 hal...ni nak cite bab Asyraf kena operate Sabtu lepas.....cite secara bergambar best sket kan..hehe...sebab bersepah gambar masa kat wad tu....mana yg sempat upload je la leh masuk neh.....

baru check in kat bilik 317 DEMC...hehe..cam check in hotel lak gayanya yer....apa2 ler...

diorg ingat ni bercuti ke apa....riang gumbira jer...tambah2 si tuan badan yg nak kena operate tu....siap melompat2 tuh...

tgk la aksi 2 beradik neh....asyik nak main jer...nasib baik la si kecik Alif tak ikut...kalau tak lagi la pening kepala ibu neh nak melayan...

abang yang suka menyakat adiknya...

kadang2 dari dok bergurau leh jd punca pergaduhan..hero2 bergaduh mmg seram...Asyraf kalau bantai abang dia secukup rasa....

Asyraf diperiksa oleh kakak nurse....

senyum jer dia neh...

Asyraf dah bersedia ngan baju OT...

Ayah kiss dia dulu....

Sayang anak ibu neh....

Dia dah boring menunggu...so dia layan kartun jer la....memula doktor plan nak buat seawal kol 8.30 pagi....so kol 7.30 kitorg dah terpacak kat DEMC....tp terpaksa delay lak sb OT ada kes kecemasan...dan sebab hari sabtu ada sorang je doktor bius...so dia kena handle kes kecemasan dulu la...Asyraf kena la tunggu turn lps setel kes tu....lam kol 10 lebih baru dia turun OT....kol 11 lebih baru buat rasanya...

Budak kuat dah bersedia utk dioperasi...walaupun sblm tu dia dah tension pakai baju OT lelama dan asyik dok kata yg dia tak nak kena operation...hehe....nanti akan di upload video tu plak...

Hanya ayah dia yg teman dia turun ke OT...ibu tak sanggup.....biar ibu tunggu kat bilik jer la....

Sedih tgk dia kena tolak turun ke OT time neh....aku ngan ammar tunggu kat bilik jer....

ni masa dah selesai tonsil dia kena buang....nangis2 dia time neh..maybe dah rasa sakit sb ubat bius dah nak abis...huhu...cian dia time neh....

Ayah transfer Asyraf naik katil..dia dah nangis2 dah time neh...jenuh nak tenangkan dia...

Sian Asyraf time neh.....dah terasa sakit la tuh.....darah masih kuar dari telinga dia yg juga kena cucuk tuh...

ni le hasil buangan tonsil tuh...besar juga kan.....ni la bekas yg dia dok pegang je selama dok lam wad....

dia dah penat....ubat bius masih ada sket2 lg kot...sb tu dia tido jer....

antara yg dtg lawat Asyraf kat wad....tq semua....dah cam berkampung lak kat sini...hehe

Alif pun dtg tengok abang dia gak...tp budak ni lasak teramat...jenuh nak mengejar dia kesana sini....

tgk tu...setiap org dtg tgk dia pasti dia tunjuk botol bekas tonsil dia yg kena buang tuh...alahai...dah naik geli tekak aku dok nengok tonsil tuh....

tgk tuh....setia dok pegang botol tonsil tu jer la....

leh sengih2 lak tuh....ayah ngan abang yg tgh makan kat belakang tu pun dah kembang tekak gak...hehehe....

masa utk balik....yahooo....ayah sedang mengemas barang2...mcm2 brg ada....cam dok berkampung kat situ seminggu je kalau nengok brg2 tuh....bantal bawak sampai 3 bijik....yer la ammar pun gatal nak tido kat situ gak....konon nak jaga adik dia la....tp dia yg byk wat hal....kejap2 lapar..kejap2 berlari sana sini...jenuh nak melayan....

Semoga anak ibu Asyraf Firdaus tak de demam teruk2 lagi pasni....sumber penyakit dah dibuang.....Jumaat ni kena jumpa Doktor Razak balik utk tgk perkembangan...harap2 semua ok....

Tata....


4 comments:

pn ummu said...

Berapa umur asyraf ni puan?apa yg menyebbkn tonsil dia kena buang?dia blh bcakap tak?dia selalu selsema tak?

ieena said...

pn ummu
umur asyraf masa buat tu baru 5 tahun...doktor sarankan buang tonsil sblm jd lebih parah sb dia asyik demam jer kalau tonsil bengkak...dan bila tido aor liur banyak keluar....jangkitan juga sudah sampai ke telinga...jd dokotr kena buang cecair yg bertakung lam telinga dia juga...Alhamdulillah slps buat dia dah kembali sihat dan ceria...

eB said...

slm.
ader tak tanda2 lain slain dmm? tq

marshitah abd rani said...

ada perubahan tak lepas operate? selalu demam lg x? anak saya nak operate... plz reply...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...