SILA KLIK DISINI

IKLANKU

Followers

Friday, March 2, 2012

Tengah Malam Di DEMC Gara-Gara Asyraf Masih Demam

Semalam bila balik kerja aku tengok Asyraf dok tido je....bibik kata badan dia agak panas tadi....dan ubat demam dah makan kol 3 petang dan itu adalah ubat terakhir sebab stok ubat demam dan abis....ooohhh...ubat demam lam umah skg cukup laku....rasanya dah 5 botol kot ubat demam dah habis di makan secara bergilir oleh anak2 yg bersilih ganti demam....

So malam tadi kitorg pergi je kat klinik An Nisa kat Alam Budiman....alaa...bukan Doktor Wati lak yg duty...tp takpela dah darurat punya pasal kan...bila cek suhu dia agak tinggi gak....38 gitu...so bila kami kata kat doktor yg dia dah 5 hari demam on off...doktor pun soh pi cek darah kat spital....alahai kene pegi spital lak ke tgh2 mlm buta neh....time tu dah kol 9.30 malam dah...kalau nak gi spital kena balik rumah dulu la neh sebab aku melenggang kangkung je neh...ye la klinik tu kat dekat2 area rumah jer....idak la aku bawak wallet semua....sebab bil semua ayah diorg yg setelkan....hehe.....so balik umah dulu....ambik wallet, bwk bekal pamper Alif seketul pastu zasss berdesup ke DEMC...itu je la tempat fofular time anak2 tak sihat neh....

Bila register wah terkujat gak tgk nombor....agak jauh...30 org lagi kena tunggu.....wah mau bercinta gak tuh....tp siap ckp ngan diorg soh bagi borang cek darah dulu....baik gi lab ambik darah dulu...kalau tak mesti lagi lama kena menunggu....
Asyraf kat lab...tengah disedut darahnya beberapa titis utk dibuat ujian...bukan apa takut ada yg tak kena je sebab demam lama sangat kan...lepas ambik darah kami lepak je kat lobi sebab giliran kami masih jauh.....dan org sgt ramai kat situ malam tadi....jam dah kol 10.30 malam time tuh....tunggu lagi....kol 11.30 malam pun lum tiba turn kami....tunggu lagi.....kol 12.30 malam....turn kami belum juga tiba2.....huh....ngantuk gilos dah time tuh...tapi Alif dan Asyraf masih aktif dok berkejar ke sana ke mari....yg letih nak kontrol sikecik Alif ler....asyik membuas dan mengigit aku jer....adoyai....sib baik Ammar tak ikut sebab lepas Isyak dia terus koma...kalau tak lagi aku pening.....pukul 1.00 pagi baru kami dapat jumpa doktor....bayangkan betapa lama kami tunggu....yer la awal2 sampai tu tgk doktor yg duty ada 2 orang....lepas tu tengok dah tinggal sorang jer....fuhsss....aku rasa nak tido je kat kerusi empuk kat situ.....kang tak pasal2 air liur basi terhasil disitu....tp mmg takleh nak tido pun kalau si kecik Alif ligat membuas....

Bila jumpa doktor dan dia tengok hasil ujian darah Asyraf...Alhamdulillah semua OK....tak ada denggi....cuma dia terkena virus fever...lega sangat2...so doktor bekalkan ubat2 yg perlu lepas tu kami cow la.....dalam kereta si Asyraf mengadu lapo la plak....so ayah dia kata beli McD jer la...malas dah nak menyinggah kedai makan tgh2 pagi buta tuh....so tapau burger McD kat drive thru je la....tapi Asyraf ngap sikit je...tadi lapo beria tp makan sikit jer....lepas tu terus balik umah dan sesampai rumah Alif dah selamat membuta....tanpa berlenggah2 aku terus angkat Alif naik bilik dah aku pun turut terbongkang zzzzzzzzz juga.....sgt ngantuk dah penat hokay....hubby aku lagi sian....pagi tadi seawal kol 5.45 pagi dah kena keluar balik menjemput adik aku Hani yg baru mendarat kat stesen bas seksyen 17...yg lawak memula dia pegi stesen Klang Sentral....hahahah.....info salah...mintak hamfun yer....

Dan hari ni.....mood sangat mengantuk....so tenghari ni rasa nak membongkang jer.....
Tata


Lontaran hati : kepala ting tong kalau mata layu




4 comments:

Jiejah @ Iza said...

salam
DEMC mmg hazab nak tggu giliran . last month bawa my baby dr lepas zohor sampai lepas asar pun x lepas² huhu .

anyway ,saya pun duk AB. salam kenal jiran tetangga ;-))

ieena said...

Jiejah...DEMC kalau ramai sgt org mmg sgt seksa menunggu....tapi disebabkan panel so pasrah jer la...

Saya tak duduk kat AB...tp jiran AB..saya kat Sandaran Permai...sebelah UiTM Puncak Perdana tu....tapi selalu lepak kat AB gak...hihi....

Salam kenal juga dari saya

marshitah abd rani said...

asyraf ketika ni dah operate tonsil kan?

marshitah abd rani said...

asyraf ketika ni dah operate tonsil kan?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...