SILA KLIK DISINI

IKLANKU

Followers

Wednesday, December 14, 2011

Blueberry Cheese Cake Request Anak-Anak

Hari Sabtu lepas aku dan anak2 ditinggalkan hubby dirumah seharian gara2 dia ada pertandingan bowling....so kena la cari aktiviti yg best ngan anak2 kat rumah tuh...sebab dah lama anak2 request soh buat cheese cake bertoping blueberry...maka aku try la menunaikan kehendak mereka...brg2 semua dah cukup lengkap kat rumah...so jom baking...anak2 sonok la sgt menolong dan menyepahkan dapur....

Adunan dah setel dibalun....ready utk masuk loyang

Dah masuk loyang...sudah sedia utk di water bath kan...

Bertapa dalam microwave oven selama 70 minit...hasilnya mg mabeles...tak crack cam kawan2 selalu dok cite

Tadaaaa...inilah hasilnya

Dah disaluti ngan toping blueberry filling

Dipotong utk di ngap

Sepotong cheese cake yg nyummy

Yang penting diorg happy dan enjoy menikmati..

Yang paling mengharukan bila anak2 kata "terima aksih ibu kerana buatkan kek yang sedap ini...." sob sob sob....ibu sayang korang semua tau...kek tu sebahagian aje dari kasih sayang ibu utk anak2 ibu...muahhh....

Oh ya kalau sesapa nak resepi kek ni sila rujuk kat blog INI...sebab aku cedok resepi kek ni kat situ...tq kepada pencipta resepi yg mabeles ini...



Lontaran hati : air tangan ibu amat bermakna jika dihargai si permata hati...
terima kasih juga utk mamaku....




4 comments:

hakak CNN said...

wahhh tengok kek tuh ajer dah buleh leleh airliur nehhh..itu belum makan lagikk..sekali makan mau tak bangun nehh...hahahah

bestkan kak kalau kiter masak anak2 makan ngan selera sekali..rasa macam nak masak jerk setiap masa utk anak2..huhuuu

ieena said...

hakak cnn....meleleh air liur eks..kena buat gak ler tu...tapi takleh bercheese selalu kang kolestrol tinggi lak...hihi...

yup sesanggat best bila anak2 suka makan hasil masakan kita...rasa cam dihargai jer...

Hilmirda Daud said...

cheese cake.. kesukaan hero2 ku juga..

http://hilmirdadaud.blogspot.com/

ieena said...

Hilmirda...yup cheese mmg bebudak akan suka...tapi takleh bagi kerap sgt...tinggi kolestrol tu...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...